Klicka för navigering

Kemisk avlackering

Avlackerat gods som är färdigt för sköjlningKänsliga detaljer som aluminium, andra lättmetaller, felmålade detaljer, och andra värmekänsliga detaljer rengörs från färg i en kemisk anläggning (så kallad kemisk avlackering).

I denna anläggning, som står under ständig utveckling, klarar vi idag en längd av        1400 mm när det gäller aluminium.

 

 

Efter den kemiska avlackeringen sköljs detaljerna i varmvatten och torkas. Sköljvattnet från denna anläggning rengörs i en vakuum-indunstare och återanvänds, ett slutet sköljvattensystem.

Bild på kemisk avlackering

I vår anläggning använder vi en vätska som är avsedd för aluminium men det går givetvis att avlackera stål, rostfritt, varmförzinkat osv. Givetvis är denna line sluten, vilket innebär att den står under kontinuerlig rening av alla bad och att det inte förekommer några utsläpp.

 

48 Timmars-service

Vi vet att detaljer och produkter måste komma tillbaka i våra kunders egen produktionsprocess så snabbt som möjligt. Därför har vi satsat på en hög kapacitet som gör att vi kan erbjuda färgborttagning och leverans inom 48 timmar.